ОСТАННІ НОВИНИ

Дітей з Бахмума примусово евакуюють, – Верещук

Анастасія Диняк

|

Міністерка із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук пояснила, як відбуватиметься евакуація дітей з Бахмута, який під почтійними обстрілами ворога. Про це пише Українська правда.

Так, за словами Верещук, обов’язкова евакуація поширюється на території, які перебувають в оточенні і блокуванні, де ведуться активні бойові дії, де можливі бойові дії. Це відзначає Генеральний штаб ЗСУ та Міністерство оборони за подання ОВА.

Міністерка додала, що наразі активні бойові дії тривають у 132 громадах, однак примусова евакуація буде лише з Бахмута.

«Через помилки, через те, що ми побачили під час обов’язкової евакуації, ми зрозуміли, що нашим Силам Оборони, Нацполіції, ДСНС, ОВА недостатньо інструментарію. І ми розширили такий інструментарій для наших евакуаційних груп, які вивозять дітей з-під обстрілів. Там є кілька запобіжників, ми свідомі того, щоб не було зловживань, щоб люди не хвилювалися», – пояснила вона.

Посадовиця наголосила, що дітей не будуть розлучати з рідними та евакуйовувати без супроводу дорослих. Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

«Ні в якому разі дитину розлучати з родиною не будемо. Якщо дорослий ухвалює рішення, він має підписати відповідну форму і відмовитись від евакуації. Якщо є малолітня дитина на утриманні, ця опція не працює щодо одного з дорослих. Вони зобов’язані супроводжувати дитину до місця, куди буде здійснюватись евакуація», – зазначила Верещук.

Як повідомлялося раніше, 7 березня Кабмін схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Зазначимо, за даними міністерки із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, наразі у Бахмуті, де тривають активні бойові дії, залишаються близько 4 тисячі цивільних, зокрема щонайменше 38 дітей.

Наразі у місто важко дістатися через постійні обстріли. Люди, які залишаються там, переховуються у підвалах, але не лишають жодних координат, щоб їх можна було знайти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *