ОСТАННІ НОВИНИ

Міноборони РФ у Бахмуті змушене замінювати вагнерівців, бо більшість знищені ЗСУ

Андрій Котенський

|

Військовослужбовці армії РФ змушені замінювати найманців ПВК «Вагнер» на Бахмутському напрямку, бо більшість підрозділів ПВК була знищена Збройними силами України. Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі національного телемарафону, повідомляє Українська правда.

Інформацію про часткову заміну підрозділів ПВК «Вагнер» на регулярні російські війська Маляр прокоментувала наступним чином: «Росіяни змушені робити цю заміну (вагнерівців на Бахмутському напрямку – ред.), бо більшість підрозділів Вагнера була знищена нашими Збройними силами. Вони змушені зараз це робити».

Вона також повідомила, що регулярні російські військова демотивовані, на відміну від вагнерівців, які є найманцями та вмотивовані оплатою.

Маляр наголосила, що ситуація у Бахмуті «напружена і складна». Ворог переважає чисельно, однак втрати окупантів, за її словами, зназно вищі, ніж у українських захисників.

Нагадаємо, інтенсивні бої в районі Бахмута розпочались ще торік влітку і тривають уже сім місяців поспіль. У Генштабі кажуть, що на захоплення міста російські окупанти кинули свої найкращі підрозділи й штурмові бригади «вагнерівців», їхні втрати обчислюють тисячами.

Втім ЗСУ мужньо тримають оборону і таким чином виснажують ворога.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *