ОСТАННІ НОВИНИ

У автобусах Львівщини почали встановлювати валідатори для e-квитка

Андрій Котенський

|

На Львівщині розпочали впровадження е-квитка. У приміських і міжміських автобусах Львівської області почали встановлювати валідатори. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОВА.

Станом на сьогодні, перші 26 пристроїв для безготівкового розрахунку вже встановлюють в автобусах на маршрутах Рава-Руського напрямку. Встановлення триватиме декілька днів. Кожен валідатор матиме прив’язку до маршруту та відповідну тарифну сітку. Це пов’язано із різними тарифами на проїзд.

Як зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, коли усі 26 пристроїв встановлять, розпочнеться пілотний етап проєкту. В його межах перевірять обладнання й систему, проведуть тестові платежі. Несправності та зауваження, які можуть виникнути у тестовий період, оперативно виправлятимуть.

Нагадуємо, Львівщина – перша в Україні запроваджує електронний квиток у приміських та міжміських автобусних маршрутах, які курсують в межах області.

Посадовці очікують, що безготівковий розрахунок в автобусах запрацює вже цього літа.

Інвестором проєкту є «Smart Ticket Technology».

Раніше Львівський портал повідомляв, що Львівщина обрала компанію, що впровадить е-квиток у приміських автобусах нею стала ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» – це київська установа, яка вже працює в Черкасах та надає там таку послугу.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТОВ «Смарт-Тикет Технолоджи» – київська фірма, яка займається комп’ютерними технологіями. Існує з 2020 року.

Засновниками є уродженець Маріуполя Павло Романішин (45%), киянка Євгенія Колодич (45%) та Інвестиційний фонд «Інтерстеллар» (10%). Водночас ЗМІ пов’язують цю компанію із росіянами.

Як працюватиме електронний квиток у області читайте тут.

Нагадаємо, Львів взявся впроваджувати електронний квиток за досвідом Риги (Латвія), ще 6 квітня 2011 року. Впровадження електронного квитка триває вже 12 років, і у мерії досі не знають, коли він буде повністю введений.

На сьогодні відомо, що електронний квиток у Львові вводить чесько-український консорціум компаній Mikroelektronika spol s r.o. та SoftServe Municipal Technologies LLC. За це фірми отримають майже за 11,6 млн євро.

У мерії Львова щоразу називали чимало нових дедлайнів, коли він врешті запрацює. Однією з останніх дат була осінь 2021 року, але згодом вона вкотре змістилась на січень 2022-го, а за останніми прогнозами на повноцінний запуск системи потрібно чекати до літа 2023 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *