ОСТАННІ НОВИНИ

Із навчального корпуса «Львівської політехніки» виселили орендаря

Наталя Дуляба

|

Підприємство, яке взяло в оренду один із навчальних корпусів «Львівської політехніки», вигнали з приміщення через суд. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про нежитлові приміщення одного з навчальних корпусів Національного університету «Львівська політехніка» площею понад 720 м кв. Їхня вартість становить майже 10 млн грн.

Цю нерухомість виш у 2023 році віддав в оренду підприємству, для цього провели відповідний аукціон. Проте прокурори кажуть, що укладений договір оренди суперечив вимогам чинного законодавства про освіту.

«Зокрема, не було передбачено обов’язок орендаря використовувати приміщення для провадження видів діяльності, пов’язаних із забезпеченням освітнього процесу або обслуговування учасників освітнього процесу», – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим прокуратура подала до суду з вимогою визнати укладений договір недійсним та виселити орендаря з навчального корпусу. Господарський суд Львівської області задоволив позов у повному обсязі, а апеляція залишила рішення попередньої інстанції без змін.

Таким чином навчальний корпус уже повернули у власність держави, про що складено акт прийому-передачі майна навчальному закладу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *