У Польщі розповіли, коли Україна отримає МіГ-29

Анастасія Диняк

|

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що Україна може отримати обіцяні винищувачі МіГ-29 вже протягом наступних 4-6 тижнів. Про це пише rp.pl.

Так, 14 березня під час пресконференції Матеуш Моравецький зазначив, що передача Україні винищувачів може відбутися у квітні.

«Доставка винищувачів МіГ-29 в Україну може відбутися протягом 4-6 тижнів», – сказав він.

Як писав Львівський портал, нещодавно керівник Офісу президента Андрій Єрмак говорив, що Польща готова передати Україні F-16, але у координації з НАТО. Таку думку згодом підтвердив і сам польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

Згодом президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна розглядає можливість передачі Україні своїх винищувачів МіГ-29 та приєднається до коаліції щодо надання Україні винищувачів F-16, якщо така буде.

Разом із тим відомо, що компанія-виробник F-16 заявила, що надасть винищувачі тим країнам, які віддадуть свої літаки Україні.

Надати українським військовим сучасні винищувачі закликала президентка Європарламенту Роберта Метсола, а потім і сам Європейський парламент ухвалив відповідну резолюцію.

У США наразі відкидають можливість передачі Україні F-16. А Франція навпаки каже, що не виключає поставки винищувачів Україні, але не уточняє, яких саме.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *