Байден заперечив передачу США винищувачів F-16 Україні, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

Президент Сполучених Штатів Америки заявив, що його країна не дасть Україні сучасні винищувачі F-16. Про це повідомив журналіст української служби Голосу Америки Остап Яриш.

«Українська служба Голосу Америки запитала Джо Байдена, чи нададуть США Україні винищувачі F-16, він відповів “ні”», – написав журналіст у Twitter.

Водночас він уточнив, що питання президенту США задали, коли той виходив із гелікоптера і ненадовго підійшов до преси. Тому свою відповідь щодо літаків Джо Байден не пояснював.

«Раніше в Білому домі казали, що не виключають жодних поставок озброєнь для України, в тому числі винищувачів F-16», – відзначив Остап Яриш.

Водночас координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі виступив на захист позиції Байдена і в коментарі CNN заявив, що замість F-16 США вже надсилають або анонсували для відправлення іншу військову допомогу, включно з танками Abrams.

«Що я можу вам сказати – це те, що є багато можливостей, які вже відправляються або будуть відправлені ближчими тижнями й місяцями», – зауважив Кірбі.

Він уточнив, що йдеться про відправку військового потенціалу, який матиме критично важливе значення для ЗСУ для ведення бойових дій взимку, а також навесні.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Польща готова надати Україні винищувачі F-16, якщо таке рішення підтримає НАТО.

Зі свого блоку компанія-виробник американських винищувачів F-16 заявила про готовність постачати літаки європейським країнам, які реекспортують свої в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *