Польща готова передати Україні винищувачі F-16

Ольга Денисяка

|

Польща готова надати Україні винищувачі F-16 у координації з Північноатлантичним альянсом. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

«Робота над отриманням винищувачів F-16 продовжується. Маємо позитивні сигнали від Польщі, яка готова передати нам їх у координації з НАТО. Танки, винищувачі – чудова компанія із перетворення російських ворогів на добрива», – написав Єрмак.

Як водночас пише Українська правда, прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький на брифінгу 30 січня заявив, що його країна може передати Україні винищувачі F-16, якщо таке рішення підтримає НАТО.

Відповідаючи на запитання, чи готова Польща передати Україні свої літаки F-16, Моравецький сказав таке: «Як це було кілька місяців тому в контексті МіГів, так само і будь-яка інша повітряна сила у погодженні із країнами НАТО буде реалізовуватися і, можливо, передаватися. Тут ми діятимемо у повній координації (з Альянсом – ред.)».

Напередодні стало відомо, що Польща дасть Україні 14 танків Leopard 2 та 60 танків PT-91 Twardy.

Додамо також, що компанія-виробник американських винищувачів F-16 заявила про готовність постачати літаки європейським країнам, які реекспортуватимуть свої в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *