ОСТАННІ НОВИНИ

Польща готова передати Україні винищувачі МіГ-29, – Дуда

Ольга Денисяка

|

Президент Польщі Анджей Дуда висловив готовність своєї країни передати Україні бойові літаки МіГ-29, які українські військові можуть задіяти в бойових діях одразу. Про це повідомляє Укрінформ.

«МіГи-29, які має Польща, які можуть діяти та зараз служать нашим ВПС, ми готові передати ці літаки, і я впевнений, що Україна буде готова використати їх негайно, оскільки в Україні є пілоти, здатні керувати цими машинами», – зауважив польський лідер.

Також Дуда підкреслив необхідність розпочати навчання українських пілотів керувати винищувачами F-16. Президент Польщі висловив переконання, що ЗСУ прагнуть відповідати стандартам НАТО і тому захочуть використовувати винищувачі F-16.

«Підготовка України пілотів є важливою і вкрай необхідною», – зауважив Дуда.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда вже заявляв, що його країна розглядає можливість передачі Україні своїх винищувачів МіГ-29 та приєднається до коаліції щодо надання Україні винищувачів F-16, якщо така буде.

Як писав Львівський портал, нещодавно керівник Офісу президента Андрій Єрмак говорив, що Польща готова передатиУкраїні F-16, але у координації з НАТО. Таку думку згодом підтвердив і сам польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький.

Разом із тим відомо, що компанія-виробник F-16 заявила, що надасть винищувачі тим країнам, які віддадуть свої літаки Україні.

Надати українським військовим сучасні винищувачі закликала президентка Європарламенту Роберта Метсола, а потім і сам Європейський парламент ухваливвідповідну резолюцію.

У США наразі відкидають можливістьпередачі Україні F-16. А Франція навпаки каже, що не виключає поставки винищувачів Україні, але не уточняє, яких саме.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *