ОСТАННІ НОВИНИ

Держпідприємство на Львівщині таємно віддало в оренду землі на три мільярда гривень

Андрій Котенський

|

Рішенням Господарського суду Львівської області розірвано незаконний контракт державного підприємства із фермерським господарством, за яким в оренду віддали 3725 га землі вартістю 3 млрд грн, які були призначені для наукових цілей. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

За даними прокуратури, державне підприємство Дослідного господарства «Радехівське»

Інституту сільського господарства Карпатського регіону НААН України таємно надало в оренду фермерському господарству сільськогосподарські землі державної власності вартістю понад 3 млрд грн.

Встановлено, що договори уклали з метою приховання фактичних орендних відносин. Зокрема, державне дослідне господарство, що перебуває у сфері управління Національної академії аграрних наук України, замість здійснення на цих землях науково-дослідної діяльності, без будь-яких правових підстав, передало ці землі в строкове користування фермерському господарству.

Рішенням Господарського суду Львівської області, залишеним без змін судом апеляційної інстанції, задовільнили позов повністю. Зокрема, визнано недійсними договори НААН та зобов’язано фермерське господарство звільнити спірні земельні ділянки.

На даний 3725 га земель, призначених для ведення науково-дослідної діяльності, незаконним користувачем звільнено.

Фото умовне.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *