ОСТАННІ НОВИНИ

Португалія передасть Україні ще три танки Leopard 2

Андрій Котенський

|

Прем’єр-міністр Португалії Антоніу Кошта під час виступу в парламенті в середу оголосив, що Лісабон передасть Києву три власні танки Leopard 2 наступного місяця. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Португалія оголосила, що вже в березні передасть Україні три танки Leopard 2

«Зараз ми реалізуємо план відновлення й технічного обслуговування танків Leopard 2 і, згідно з планом, ми зможемо відправити (Україні) три з них у березні. Це те, над чим ми працюємо», – сказав Кошта парламентарям.

Наприкінці минулого тижня він повідомив, що Португалія веде переговори з Німеччиною щодо отримання деталей, необхідних для ремонту непрацюючих танків Leopard, що перебувають на озброєнні країни.

Очільник збройних сил Португалії адмірал Антоніо Сілва Рібейру раніше сказав, що країна мала 37 танків Leopard 2, але місцеві ЗМІ стверджували, що більшість із них непрацездатні.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба стверджував, що Київ отримає від 120 до 140 західних танків у межах «першої хвилі» поставок від коаліції з 12 країн.

Крім того, як відомо, Португалія надішле в Україну другий комплект із 14 бронетранспортерів M113, вісім генераторів великої потужності для виробництва електроенергії, додаткові 120-мм боєприпаси та дві тонни медичного та санітарного обладнання.

Як повідомляв Львівський портал, 25 січня уряд Німеччини таки прийняв рішення надати Україні танки Leopard 2 та дозволив їхній реекспорт іншим країнам.

Відразу того ж дня російський диктатор Владімір Путін заявив, що «окупаційні війська» США нібито досі стоять у Німеччині.

Окрім того, 7 лютого Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні із промислових запасів 178 танків Leopard 1. Перші танки з Німеччини Україна отримає вже в березні.

У той же час, 4 лютого в Україну вилетів перший танк Leopard 2. Міністерка національної оборони Канади Аніта Ананд анонсувала передачу Україні чотирьох танків Leopard 2.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *