ОСТАННІ НОВИНИ

Перші Leopard 2 Україна отримає в березні, – міністр оборони Німеччини

Анастасія Диняк

|

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час робочого візиту до Києва 7 лютого заявив, що Україна отримає перші танки Leopard 2 вже до кінця березня. Про це повідомило міністерство оборони Німеччини у Twitter.

«Наступні конкретні кроки для нашої підтримки України: міністр оборони Пісторіус зустрівся сьогодні в Україні, зокрема з президентом Володимиром Зеленським і колегою Олексієм Резніковим. Основні бойові танки Leopard 2A6 від Німеччини будуть доступні наприкінці березня», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Львівський портал, 25 січня уряд Німеччини таки прийняв рішення надати Україні танки Leopard 2 та дозволив їхній реекспорт іншим країнам.

Відразу того ж дня російський диктатор Владімір Путін заявив, що «окупаційні війська» США нібито досі стоять у Німеччині.

Окрім того, 7 лютого Федеральна рада безпеки Німеччини схвалила постачання Україні із промислових запасів 178 танків Leopard 1.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *