ОСТАННІ НОВИНИ

РФ готується до нової хвилі мобілізації, – розвідка

Анастасія Диняк

|

У Росії готуються до нової хвилині мобілізації, тепер військкомати орієнтуються на жителів Москви. Про це повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Так, передбачається, що нова хвиля мобілізації в Росії характеризуватиметься підвищеною увагою до населення «центральних регіонів. Зокрема, на підприємства у столиці РФ прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників. Ці заходи супроводжують моральним тиском та залякуванням людей.

Найбільший інтерес воєнкомів викликають чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності.

Окрім того, посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян (зокрема, мігрантів з колишніх республік СРСР): чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства РФ, пропонують підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства вирішується автоматично.

Власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити «добровільні» пожертви на користь Збройних сил РФ, подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів.

У ГУР додають, у Москві формуються «добровільні» групи з 3-5 людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів. Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих протестних акцій. Згідно отриманих інструкцій, «підозрілим» вважаються будь-які групи понад 20 осіб.

Нагадаємо, нещодавно керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що в Росії з 5 січня розпочнуть нову хвилю мобілізації, а міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що кордони для виїзду чоловіків закриють і в Росії, і в Білорусі. Про це говорив й український Генштаб.

Згодом стало відомо, що нову хвилю мобілізації в РФ перенесли на 15 січня. При цьому головний акцент робитимуть на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки.

Крім того, з 9 січня, за даними розвідки, в Росії заборонили виїзд за кордон чоловікам, придатним до військової служби.

В ГУР вважають, що на підготовку новомобілізованих росіян військове керівництво РФ виділить близько двох місяців, а кинути в наступ на Україну їх збираються навесні та влітку.

Україна зі свого боку збирається дати відсіч ворогу, а крім того, готує власний наступ. Найзапекліші бої, як прогнозує Кирило Буданов, будуть у березні.

Президент Володимир Зеленський стверджує, що Україна готується зустріти окупантів й зламати їхні плани так, аби це була «фінальна поразка держави-терориста».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *