ОСТАННІ НОВИНИ

Нову хвилю мобілізації в Росії перенесли на 15 січня, — розвідка

Наталя Дуляба

|

Оголошення нової хвилі мобілізації в Росії перенесли на 15 січня, хоча раніше планували це зробити на початку січня. Про це Львівському порталу повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Як розповів представник української розвідки Андрій Черняк, мобілізацію в РФ збираються оголосити 15 січня. Втім вона не завадить ЗСУ здійснювати заплановані наступальні операції.

Він додав, що наразі не може розкривати точних планів щодо українського наступу, однак «є завдання Верховного Головнокомандувача та є плани Збройних Сил щодо визволення територій України».

«Росіяни розуміють, що програють, і доказом цього можуть бути спорудження фортифікаційних споруд як в Запорізькій області, як на півдні окупованої Херсонщини, так і на півночі тимчасово окупованого Криму. Тобто вони чітко розуміють, що там їм треба буде вести бойові дії і вони вже там будують оборонні споруди», — цитує Андрія Черняка пресслужба ГУР.

Нагадаємо, нещодавно керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що в Росії з 5 січня розпочнуть нову хвилю мобілізації, а міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що кордони для виїзду чоловіків закриють і в Росії, і в Білорусі. Про це говорив й український Генштаб.

В українській розвідці вважають, що на підготовку новомобілізованих росіян військове керівництво РФ виділить близько двох місяців, а кинути в наступ на Україну їх збираються навесні та влітку.

Україна зі свого боку збирається дати відсіч ворогу, а крім того, готує власний наступ. Найзапекліші бої, як прогнозує Кирило Буданов, будуть у березні.

Президент Володимир Зеленський стверджує, що Україна готується зустріти окупантів й зламати їхні плани так, аби це була «фінальна поразка держави-терориста».

Водночас у ГУР також додають, що керівництво РФ готове нести подальші втрати у війні проти України. За її прогнозами, Кремль цілком готовий втратити ще до 70 тисяч людей протягом наступних чотирьох-п’яти місяців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *