ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський про мобілізацію в РФ і новий наступ: це буде фінальна поразка держави-терориста

Наталя Дуляба

|

Росія збирається оголосити нову хвилю мобілізації, аби здійснити новий наступ. Однак Україна готується зустріти окупантів й зламати їхні плани так, аби це була «фінальна поразка держави-терориста». Про це сказав президент Володимир Зеленський 3 січня у своєму відеозверненні.

Глава держави розповів, що мав телефонні розмови з прем’єр-міністрами Канади, Великої Британії, Нідерландів та Норвегії. Вони були дуже вчасними і потрібними напередодні оголошення нової хвилі мобілізації в РФ, сторони обговорили посилення оборони України.

«Ми не сумніваємося, що теперішні господарі Росії кинуть усе, що в них залишилося, та всіх, кого зможуть зібрати, щоб спробувати перевернути ситуацію у війні та принаймні відкласти їхню поразку. Ми маємо зірвати цей російський сценарій, готуємося до цього. Терористи повинні програти. Будь-яка спроба їхнього нового наступу повинна провалитися. Це буде фінальна поразка держави-терориста. Я дякую всім партнерам, які це розуміють. Росія мобілізує тих, кого хоче кинути вмирати, ми ж мобілізуємо цивілізований світ заради життя», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент розповів про подальшу допомогу Україні. Зокрема, Канада продовжуватиме незмінну оборонну, санкційну та фінансову підтримку. Із Великою Британією досягнуто домовленостей в оборонній сфері, Нідерланди солідарні з Україною в тому, чим і як саме має завершитись війна.

«Дякую Норвегії за дуже потужні рішення, які вже ухвалені та які ще готуються. Це стосується і збройної підтримки – роль Норвегії може стати справді історичною в захисті Європи, якщо реалізуємо все те, про що зараз говоримо. Це стосується і підтримки нашої енергосистеми. Зокрема, я дякую Норвегії за готовність допомогти забезпечити Україну необхідним обсягом газу на цю зиму.

Дякую Британії за цілком конкретні домовленості, яких досягнуто, передусім в оборонній сфері. У розмові з прем’єр-міністром Сунаком я відчув, що ми однаково сприймаємо важливість цього року, перспективи цього року. Те, що саме зараз можна досягти вирішальної переваги, не давши Росії відігратись на тому чи іншому фронтовому напрямку», – відзначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, нещодавно керівник ГУР Кирило Буданов заявив, що в Росії з 5 січня розпочнуть нову хвилю мобілізації, а міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що кордони для виїзду чоловіків закриють і в Росії, і в Білорусі.

В українській розвідці також кажуть, що Росія розуміє свій програш у війні, але завершувати її не збирається, а навпаки готує нові наступи у 2023 році. Серед можливих варіантів розвитку подій – одночасний наступ рашистів з півночі або сходу. Україна зі свого боку готується дати відсіч ворогу.

У ЗСУ наприкінці грудня заявили, що зібрані у Білорусі військові та техніка можуть наразі загрожувати Україні тактичними діями. Поступово загроза може зростати, але Генштаб вже передбачив істотне нарощування угруповань, якщо будуть ознаки підготовки до вторгнення з території РБ.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *