ОСТАННІ НОВИНИ

У наступ мобілізованих росіян планують кинути навесні та влітку, – розвідка

Наталя Дуляба

|

На підготовку новомобілізованих росіян військове керівництво РФ виділить близько двох місяців, а кинути в наступ на Україну їх збираються навесні та влітку. Про це сказав в інтерв’ю The Guardian представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

За даними української розвідки, зі січня в Росії розпочнеться нова хвиля мобілізації, у межах якої до окупаційного війська призвуть 500 тисяч чоловіків на додачу до 300 тисяч, мобілізованих восени 2022 року. Все це, як стверджує видання, вкотре доводить, що президент РФ Владімір Путін не збирається закінчувати війну проти України.

Вадим Скібіцький розповів, що новомобілізованих росіян Кремль використає для серій наступальних операцій навесні та влітку на сході та півдні України. При цьому країні-терористу знадобляться два місяці, щоб підготувати військові формування.

Будь-який успіх Росії на полі бою, за словами Скібіцького, залежатиме від того, наскільки добре будуть оснащені та навчені росіяни. Водночас багато чого також залежатиме від продовження поставок в Україну західних боєприпасів і зброї для оснащення нових резервних підрозділів, які Україна готує.

«Якщо Росія цього разу програє, тоді Путін зазнає краху», – підсумував Вадим Скібіцький.

Як писав Львівський портал, нещодавно керівник української розвідки Кирило Буданов заявив, що в Росії з 5 січня розпочнуть нову хвилю мобілізації, а міністр оборони України Олексій Резніков стверджує, що кордони для виїзду чоловіків закриють і в Росії, і в Білорусі. Про це говорив й український Генштаб.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський стверджує, що нова хвиля мобілізації Росії потрібна, аби здійснити новий наступ. Однак Україна готується зустріти окупантів й зламати їхні плани так, аби це була «фінальна поразка держави-терориста».

В ГУР також кажуть, що Росія розуміє свій програш у війні, але завершувати її не збирається, а навпаки готує нові наступи у 2023 році. Серед можливих варіантів розвитку подій – одночасний наступ рашистів з півночі або сходу.

Україна зі свого боку збирається дати відсіч ворогу, а крім того, готує власний наступ. Найзапекліші бої, як прогнозує Кирило Буданов, будуть у березні.

Українська розвідка також додає, що керівництво РФ готове нести подальші втрати у війні проти України. За її прогнозами, Кремль цілком готовий втратити ще до 70 тисяч людей протягом наступних чотирьох-п’яти місяців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *