ОСТАННІ НОВИНИ

З весни у Росії підвищать призовний вік

Анастасія Диняк

|

У РФ вирішили підняти призовний вік до 30 років. Призивати на строкову службу в армію старших громадян планують вже весною 2023 року. Про це пише Українська правда.

Так, голова комітету Державної думи РФ з оборони Андрій Картаполов заявив, що верхню планку віку призову на строкову службу в армію планують підняти на три роки – до 30, наразі призивали до 27 років. Водночас нижню планку не змінюватимуть, в армію будуть йти з 18 років.

Картаполов додав, що процес підвищення призовного віку триватиме до трьох років та відбуватиметься поетапно. Розпочнеться він вже весною 2023 року.

«До початку весняного призову кожен військовий комісаріат повинен буде розібратися, скільки людей у нього потрапляють під нові вимоги. Після – привести ці дані у відповідність до військового завдання. Умовно кажучи, у віданні військкомату перебуває сто осіб віком від 21 року до 30 років, які не проходили військову службу і не мали на те достатніх підстав. А завдання – 200 осіб. Відповідно, половину з них складуть люди віком 18 років, як і було раніше, половину – люди від 21 року до 30 років», – пояснив він.

Раніше вже повідомлялось про підготовку в рф нової хвилі мобілізації. При цьому зазначалось, що головний акцент робитиметься на кількості, а не на якості мобілізованих людей та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців.

Нагадаємо, раніше в розвідці повідомили, що мобілізацію в РФ збираються оголосити 15 січня. З 9 січня РФ вже обмежила виїзд з країни військовозобов’язаним.

Втім мобілізація не завадить ЗСУ здійснювати заплановані наступальні операції. Міністр оборони України Олексій Резніков стверджував, що кордони для виїзду чоловіків закриють і в Росії, і в Білорусі. Про це говорив й український Генштаб.

В українській розвідці вважають, що на підготовку новомобілізованих росіян військове керівництво РФ виділить близько двох місяців, а кинути в наступ на Україну їх збираються навесні та влітку.

Україна зі свого боку збирається дати відсіч ворогу, а крім того, готує власний наступ. Найзапекліші бої, як прогнозує Кирило Буданов, будуть у березні.

Президент Володимир Зеленський стверджує, що Україна готується зустріти окупантів й зламати їхні плани так, аби це була «фінальна поразка держави-терориста».

Водночас у ГУР також додають, що керівництво РФ готове нести подальші втрати у війні проти України. За її прогнозами, Кремль цілком готовий втратити ще до 70 тисяч людей протягом наступних чотирьох-п’яти місяців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *