ОСТАННІ НОВИНИ

Окупанти поранили чотирьох цивільних у Бахмуті

Наталя Дуляба

|

Внаслідок обстрілу російськими окупантами житлових кварталів Бахмута 9 січня поранення дістали четверо мирних мешканців. Про це Львівському порталу повідомили в Офісі генпрокурора України.

За даними слідства, того дня російські війська вкотре обстріляли житлові квартали Бахмута зі ствольної артилерії.

Від ворожих снарядів постраждали четверо місцевих мешканців: двоє чоловіків, 72-річна жінка та її 38-річний син. Усіх їх із мінно-вибуховими травмами та осколковими пораненнями госпіталізували до лікарні м. Костянтинівка.

Своїм обстрілом рашисти знову пошкодили та зруйнували житлові будинки, господарські споруди та інші об’єкти у Бахмуті.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 438 ККУ (порушення законів та звичаїв війни). Наразі триває слідство.

Нагадаємо, Бахмут вже місяцями є однією з найгарячіших точок на фронті. Українські військові мужньо стримують окупантів і щодня відбивають до десятка їхніх атак. Тут «вагнерівці» використовують тактику «гарматного м’яса».

У ніч на 9 січня українські прикордонники зуміли дещо відкинути окупантів від Бахмута.

Дотепер рашисти зруйнували місто на 60%, фактично зрівняли його з землею, перетворивши, як казав президент Володимир Зеленський, на «випалені руїни». Як виглядає зараз місто-фортеця, дивіться за цим посиланням.

Наприкінці грудня американський Інститут дослідження війни відзначив сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускав, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу. Причиною цьому може бути, зокрема обмежена кількість боєприпасів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *