ОСТАННІ НОВИНИ

Прикордонники відкинули окупантів під Бахмутом

Анастасія Диняк

|

Під Бахмутом українські прикордонники атакували опорний пункт росіяни і відкинули їх. Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Так, військовослужбовці Луганського прикордонного загону декількома групами з флангів атакували опорний пункт окупантів та відкинули їх. Майже 20 бійців вдалося ліквідувати.

«Упродовж ночі російські зайди намагались повернути втрачений рубіж, але щоразу отримували вогневе ураження від українських охоронців кордону й вдавались до втечі. Загалом у ближньому бою наші воїни знищили 18 та поранили 24 окупанти», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Бахмут вже місяцями є однією з найгарячіших точок на фронті. Українські військові мужньо стримують окупантів і щодня відбивають до десятка їхніх атак. Тут «вагнерівці» використовують тактику «гарматного м’яса».

Президент Володимир Зеленський наголосив, що район Бахмута й Соледара на Донеччині є одним із найбільш кривавих місць на фронті, там тривають важкі бої. Втім українські захисники мужньо тримають оборону й відбивають наступи окупантів.

Дотепер рашисти зруйнували місто на 60%, фактично зрівняли його з землею, перетворивши, як казав Володимир Зеленський, на «випалені руїни». Як виглядає зараз місто-фортеця, дивіться за цим посиланням.

Наприкінці грудня американський Інститут дослідження війни відзначив сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускав, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу. Причиною цьому може бути, зокрема обмежена кількість боєприпасів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *