ОСТАННІ НОВИНИ

«Вагнер» використовує тактику «гарматного м’яса» під Бахмутом, – британська розвідка

Анастасія Диняк

|

ПВК «Вагнер» є важливою складовою затяжних боїв під Бахмутом на Донеччині, адже кидає в бій велику кількість непідготованих новобранців. Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії.

Так, за даними британської розвідки, в останні місяці ПВК використовує велику кількість погано навчених засуджених. Ймовірно, деяким бійцям видають смартфон або планшет із комерційними супутниковими знімками, які вказують вісь просування та ціль нападу.

Розвідники додають, що керівництво «Вагнера», швидше за все, слідкують за результатами атак через відео з невеликих безпілотників та віддають накази з укриттів. Для цього вони використовують радіозв’язок.

Окрім того, деякі підрозділи змушені слідувати за заздалегідь наміченим маршрутом. У разі відхилення від нього, ймовірно, їм загрожує розстріл. Часто бійці просуваються за вогневої підтримки, рідше – із бронетехнікою.

Британські розвідники вважають, що новобранців використовують як витратний матеріал, щоб уберегти командирів ПВК та бронетехніку від знищення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *