ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський розповів про ситуацію в Бахмуті і Соледарі

Наталя Дуляба

|

Район Бахмута й Соледара на Донеччині є одним із найбільш кривавих місць на фронті, там тривають важкі бої. Втім українські захисники мужньо тримають оборону й відбивають наступи окупантів. Про це розповів президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні 8 січня.

«Ситуація на передовій за перший тиждень року не зазнала суттєвих змін. Тривають важкі бої на Луганщині й Донеччині – кожна гаряча точка на цих напрямках добре відома.

Бахмут тримається попри все. І хоча більша частина міста зруйнована російськими ударами, наші воїни відбивають там постійні спроби російських наступів. Соледар тримається. Хоча там іще більше руйнувань і дуже тяжко… Немає такого клаптика землі біля цих двох міст, на якому б не віддав своє життя окупант за божевільні ідеї господарів російського режиму. Це одне з найбільш кривавих місць на фронті», – підкреслив глава держави.

Володимир Зеленський також розповів, що командувач Східного угруповання Олександр Сирський приїхав до військових, які обороняються на підступах до Бахмута і Соледара. Він відзначив їх нагородами, а також налагодив зміцнення оборони, зокрема перекидання додаткових підрозділів й посилення вогню по окупантах.

«Треба розуміти, що всі наші позиції, всі наші дії в обороні взаємопов’язані, і від стійкості та ефективності дій у кожній точці фронту залежить стійкість та ефективність дій на фронті загалом. Я дякую всім нашим захисникам і захисницям, які діють саме так, які усвідомлюють, що їхня особиста стійкість, їхня особиста міцність і результативність дають стійкість, міцність і результативність усій державі. Ми обороняємо всю державу, де б за неї не відбувалися бої», – додав президент.

Нагадаємо, Бахмут вже місяцями є однією з найгарячіших точок на фронті. Українські військові мужньо стримують окупантів і щодня відбивають до десятка їхніх атак. Тут «вагнерівці» використовують тактику «гарматного м’яса».

Дотепер рашисти зруйнували місто на 60%, фактично зрівняли його з землею, перетворивши, як казав Володимир Зеленський, на «випалені руїни». Як виглядає зараз місто-фортеця, дивіться за цим посиланням.

Наприкінці грудня американський Інститут дослідження війни відзначив сповільнення наступу російських військ у районі Бахмута і припускав, що загарбники будуть ініціювати тактичну або оперативну паузу. Причиною цьому може бути, зокрема обмежена кількість боєприпасів.

Щодо Соледара, то днями речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що тут тривають важкі бої, однак російські окупанти не контролюють місто.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр додала, що саме в районі Соледара ворог сконцентрував значні сили, адже хоче вийти на кордони Донецької області або принаймні захопити будь-який населений пункт, аби про «велике досягнення» могла глаголити російська пропаганда.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *