ОСТАННІ НОВИНИ

Маляр про ситуацію на Донеччині: Зараз дуже важко

Ольга Денисяка

|

На Сході України ситуація залишається складною. На Донеччині українські військові поступово просуваються вперед, однак на деяких ділянках області наступають окупанти. Про це повідомила заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр.

Так, Маляр наголосила, що  наразі дуже важка ситуація в Соледарі. За її словами, Росія сконцентрували чималі зусилля, щоб вийти на кордони Донецької області або, принаймні, з пропагандистською метою захопити будь-який населений пункт.

Вона зазначила, що наступає не лише регулярна армія РФ, а й приватні компанії.

«Велика частина нашої армії на сьогодні – це мобілізовані, тобто непрофесійні військові. І ми, як морально доросле суспільство повинні розуміти, що донедавна цивільні люди проходять надзвичайно складне як моральне, так і фізичне випробовування військовими реаліями війни. Всі люди різні, тому і випробовування проходять по-різному», – додала заступниця міністра.

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, 7 січня українські захисники відбили атаки в районах 16 населених пунктів на Донеччині та Луганщині, зокрема, поблизу Соледара.

Також речник Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що в Соледарі на Донеччині тривають важкі бої, однак російські окупанти не контролюють місто.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *