ОСТАННІ НОВИНИ

США передадуть Україні Patriot у прискореному режимі, – Кулеба

Анастасія Диняк

|

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що уряд Сполучених Штатів передаватиме Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot за менший термін, ніж шість місяців. Про це пише AP.

Так, в інтерв’ю Кулеба наголосив, що «абсолютно задоволений» результатами візиту президента Володимира Зеленського до США минулого тижня.

Він зазначив, що американський уряд передбачив спеціальний план для прискореної передачі ракетної батареї Patriot Україні. Це має статися менше, ніж за пів року, тоді як цей процес у звичайному режимі займає до року.

ЗРК Patriot – передова система протиповітряної оборони великої дальності, яка є вкрай ефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет. Після отримання вона буде найефективнішою далекобійною системою оборони, яку Україна має від союзників із початку війни.

Як писав Львівський портал, 21 грудня державний секретар США Ентоні Блінкен офіційно оголосив про надання Україні нового пакету військової допомоги на 1,85 мільярда доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot. Що ще увійде в цю допомогу, читайте тут.

Тепер загальна військова допомога США для України досягла 21,9 мільярда доларів.

Раніше високопоставлений представник оборонного відомства США також заявив, що для того, щоб українські військові були належним чином підготовлені для роботи із зенітно-ракетним комплексом Patriot, знадобиться кілька місяців.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *