ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укренерго» розповіли про наслідки масованої ракетної атаки РФ 16 грудня

Наталя Дуляба

|

Вранці 16 грудня Росія знову здійснила масовану ракетну атаку по українській енергосистемі. Незважаючи на вдалу роботу ППО, є влучання. Через це по всій Україні ввели аварійні знеструмлення, а на ринку електроенергії – надзвичайну ситуацію. Про це Львівському порталу повідомили в «Укренерго».

«Основною ціллю ворога знов стали магістральні мережі та об’єкти генерації. Внаслідок обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним. На жаль, є влучання. Найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони. Там, де це зараз можливо, бригади вже оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи», – йдеться у повідомленні.

Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень світла. Зважаючи на те, що це вже дев’ята хвиля ракетних ударів по енергооб’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергію подаватимуть на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Разом із тим на ринку електроенергії «Укренерго» запровадило надзвичайну ситуацію.

«Режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог “Правил ринку електроенергії”. Він стосується виключно ринкових операцій. Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею», – додають енергетики.

Зазначимо, що за попередніми даними військових, зранку 16 грудня Росія із різних напрямків випустила більше 60 ракет по Україні. Таким чином ворог хотів розосередити українську ППО.

Нагадаємо, дотепер російські окупаційній війська здійснили вже дев’ять масованих ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі України: 10, 11, 17 і 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, а також 5 і 16 грудня.

Лише протягом листопада рашисти атакували енергосистему України 239 ракетами й 80 дронами.

Ще в листопаді Кремль вивів із ладу майже половину енергосистеми України. В «Укренерго» констатували, що вже після шести масованих атак РФ в Україні практично не залишилось неушкоджених ТЕС і ГЕС.

Енергетики кажуть, що через значні пошкодження в енергосистемі світло українцям вимикатимуть щонайменше до кінця березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *