ОСТАННІ НОВИНИ

На деокупованій Херсонщині знайшли 9 російських катівень

Ольга Денисяка

|

На території звільненої Херсонської області вже виявили дев’ять катівень російських окупантів. Про це в ефірі телемарафону повідомив генеральний прокурор Андрій Костін. 

За інформацією генпрокурора, в області знайшли 9 катівень, кяі лишили російські військові. Також на звільненій території Херсонщини вже виявили 432 тіла цивільних, які загинули під час окупації.

Наразі на Херсонщині працює 12 спільних слідчих прокурорських груп, які документують та розслідують воєнні злочини РФ. 

«Робота вже розпочалась, але залишається багато територій та будівель замінованих. Є мінометні обстріли з боку агрессора», – додав він.

Раніше на деокупованих територіях Херсонщини поліцейські виявили 11 місць утримання громадян. Згодом правоохоронці виявили ще чотири приміщення у Херсоні, де під час окупації російські війська незаконно утримували людей і жорстоко їх катували.

Нагадаємо, 11 листопада ЗСУ зайшли до Херсона. Місто повернули під контроль України, однак Генштаб певний час не підтверджував його звільнення з міркувань безпеки.

12 листопада в Херсоні знову відновили роботу міська та обласна влади. В місті вже проводять стабілізаційні заходи, вводять комендантську годину і обмеження на в’їзд і виїзд. Правоохоронці кажуть, що найбільша загроза у Херсоні та на інших звільнених територіях – масове замінування.

Російські війська, втікаючи з Херсона, зруйнували всю енергетичну інфраструктуру. Місто повністю знеструмлене. На те, аби відновити електропостачання, потрібен місяць.

Наразі відомо, що загалом на Херсонщині ЗСУ деокупували більше 60 населених пунктів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *