ОСТАННІ НОВИНИ

Мости, підірвані окупантами на Херсонщині, показали зі супутника

Наталя Дуляба

|

Супутникові знімки Maxar Technologies зафіксували стан мостів на Херсонщині, які російські окупанти підірвали під час свого відступу. Відповідні фото опублікував журналіст New York Times Крістіан Тріберт у Twitter.

Знімки зроблені у п’ятницю, 11 листопада, о 10:25 год. за місцевим часом. Вони демонструють значні пошкодження Антонівського автомобільного й залізничного мостів, а також дамби в Новій Каховці. Їх російські війська підірвали, відступаючи з Херсона через Дніпро.

Антонівський міст:

Неподалік Антонівського мосту зруйновано й міст через річку Інгулець у Дар’ївці:

Разом із тим зруйнований і Антонівський залізничний міст:

Також супутник зафіксував пошкодження на дамбі Нової Каховки. Там зруйновані північні секції та шлюзові ворота:

Нагадаємо, Міноборони РФ заявило, що російські війська вдосвіта 11 листопада вийшли з Херсона і перейшли на лівий берег Дніпра. При цьому жодних втрат вони нібито не понесли.

Згодом стало відомо, що ЗСУ увійшли в Херсон і взяли його під свій контроль, про що повідомила українська розвідка. При захід наших бійців до Херсона писали у соцмережах посадовці та самі місцеві мешканці.

У Генштабі ввечері 11 листопада офіційно не підтвердили деокупацію Херсона, посилаючись на міркування безпеки. ЗСУ ще проводять військову операцію. Втім президент Володимир Зеленський уточнив, що в місто вже зайшли спецпризначенці, інші підрозділи ЗСУ – на підступах.

Разом із тим українські військові готуються, що окупанти почнуть масовані обстріли Херсона.

Самі ж херсонці радісно вийшли зустрічати українських військових із синьо-жовтими прапорами та обіймами. Вони аплодували і скандували «ЗСУ!».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *