ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Херсона люди чекають ЗСУ з українськими прапорами

Анастасія Диняк

|

У мережі з’явилися фото та відео українських прапорів у центрі Херсона. Про це повідомили у пресслужбі Верховної Ради України.

Так, херсонці готові зустрічати українських військових у Херсоні, який покинули російські окупанти. У центрі міста вже підняли синьо-жовтий стяг.

Також у мережі поширюють відео з місцевими мешканцями та українськими військовими, які вивішують прапор України на будівлі Головного управління Нацполіції Херсонської області.

Нагадаємо, 11 листопада Міністерство оборони Росії заявило, що всі їхні війська переправилися на лівий берег Дніпра, тобто вийшли з Херсона.

Окрім того, російські окупанти підірвали Антонівський міст, яким вони відступали. Наразі він повністю зруйнований і непридатний для користування.

Як повідомляв Львівський портал, 9 листопада міністр оборони Росії Сєргей Шойгу наказав російським військам відступити з правого берега Херсонської області, тобто залишати Херсон.

В Офісі президента заявили, що Україна не бачить ознак відступу Росії без бою, незважаючи на заяву Міноборони РФ. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний стверджує, що за кожним так званим «жестом доброї волі» і відводом російських військ стоять колосальні зусилля українських захисників.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що 9 листопада українська армія деокупувала на Херсонщині 6 населених пунктів. Загалом звільнене 41 село і місто у Херсонській області. А з 1 жовтня дотепер наші військові просунулись тут майже на 37 км вперед.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Костянтин Риженко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *