ОСТАННІ НОВИНИ

На території колишнього «Кінескопу» збудують новий офісний центр

Наталя Дуляба

|

На території колишнього заводу «Кінескоп», що на вул. Героїв УПА, зведуть 5-поверховий офісний центр із паркінгом. Відповідне рішення 11 листопада прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Львів’яни Святослав Літинський, Олександр Музичук і Сергій Іванов отримали містобудівні умови та обмеження на реконструкцію із надбудовою колишньої будівлі заводу «Кінескоп» на вул. Героїв УПА, 71-Б під офісний центр. Також сусідню споруду насосної станції вони розбудують у криту автостоянку.

Майбутній офісний центр матиме 5 поверхів, а в паркінгу облаштують більше двох десятків паркомісць.

Всі роботи вестимуть на земельній ділянці площею 0,19 га, її дозволили забудувати на 78%. Також виконком своїм рішенням встановив, висота будівлі після реконструкції не повинна перевищувати 31,9 м.

Так виглядає сучасний стан будівлі заводу, яку перебудують в офіси

Під час обговорення перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко розповів, що цей офісний центр збудують для працівників ІТ-компаній.

Святослав Літинський, Олександр Музичук і Сергій Іванов є львівськими айтівцями. Сам Літинський є мовним активістом, відомий своєю боротьбою з регіональними мовами в Україні.

Також він критикував корупцію під час отримання водійських прав і навіть описав, як можливо це зробити без хабарів, а з початку повномасштабної війни почав займатись волонтерством. Зіткнувшись із корупційними схемами, зокрема на митниці, Святослав Літинський теж активно висловлював свою позицію.

Додамо, що територію колишнього заводу «Кінескоп» у Львові активно забудовують вже кілька років поспіль. Ще у 2018 році Львівська міська рада затвердила детальний план території, який передбачає тут житло, бізнес-центр, масштабний торгово-офісний комплекс, а також інші офіси й комерцію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Візуалізація забудовника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *