ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові до волонтера Святослава Літинського прийшли з обшуками

Наталя Дуляба

|

До львів’янина Святослава Літинського, який з початку повномасштабної війни активно займається волонтерством та постачає автомобілі для ЗСУ, прийшли з обшуком правоохоронці. Про це він вранці 8 вересня повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Поліція таки прочитала, як посадити волонтерів. В мене обшук», – написав Святослав Літинський.

Як з’ясував Львівський портал, обшуки у помешканні Святослава Літинського у Львові проводить поліція Києва. Ордер на обшук видав 16 серпня суддя Голосіївського районного суду м. Києва Хоменко В. С. на закритому засіданні.

Підставою стало відкрите ще 24 червня кримінальне провадження за ч.3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України (незаконне використання гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги з метою отримання прибутку). Справу порушило Головне управління Національної поліції у м. Києві.

Волонтерів Святослава Літинського, Назарія Островського та військового капелана Ігоря Плохого, який служить зараз на миколаївському напрямку, підозрюють у збагаченні на продажі автомобілів для ЗСУ, які ввозила ГО  «Благословення». Підставою для цього обвинувачення буцімто є допит свідка.

Як повідомив волонтер Назар Островський, зараз він із Святославом Літинським перебуває у Польщі, куди він поїхав за ще однієї автівкою для Збройних Сил України.

«Ми в Польщу по авто, а до нас гості… Обшуки провели і в моєму недобудованому будинку біля Львова де якраз майстри роблять ремонт, не представили жодних документів і сказали, що обшуки проводять за неоплату електроенергії… Сюр продовжується Обшуки почалися і в мене в Бродах! В домі моїх покійних бабусі і дідуся де зараз живуть біженці з Донецька…», – повідомив волонтер Назар Островський.

Зазначимо, що Святослав Літинський відомий своєю боротьбою з регіональними мовами в Україні. Також він критикував корупцію під час отримання водійських прав і навіть описав, як можливо це зробити без хабарів, а з початку повномасштабної війни почав займатись волонтерством. Зіткнувшись із корупційними схемами, зокрема на митниці, він теж активно висловлював свою позицію.

Крім того, Святослав Літинський виступав проти необґрунтованих обшуків волонтерів, які возять автомобілі та амуніцію для ЗСУ. Такі випадки стали дедалі частішими в Україні.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він разом з однодумцями ввезли і передали військовим понад 250 автомобілів. Про збір коштів і всі витрати він звітував на своїй сторінці.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *