ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові погодили забудову колишнього «Кінескопу». Що зведуть на місці заводу?

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив детальний план території у районі вул. В. Антоновича, вул. Кульпарківської та вул. Героїв УПА. Він передбачає будівництво на території колишнього заводу «Кінескоп» житла, торгово-розважального комплексу та бізнес-центру. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 28 вересня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Детальний план передбачає рішення щодо використання ділянки орієнтовною площею 6,2 га. Зокрема, на площі 0,7 га зведуть житловий квартал, а територія торгово-розважального та бізнес-центрів охоплюватиме 0,6 га.

Землі входять у зону Г-2 – зону центру ділової та громадської діяльності. І детальний план території не передбачав внесення жодних змін до зонінгу.

Відтак на території колишнього заводу «Кінескоп» планують звести багатоквартирні житлові будинки із вбудованими об’єктами обслуговування та комерцією на 9, 15 поверхів. Квартал розрахований орієнтовно на 600 мешканців.

Зазначимо, що будівництво житлового комплексу на території заводу розпочали ще раніше.

Майбутній торгово-розважальний комплекс матиме 3 поверхи, а бізнес-центр – 14 поверхів. Водночас на перших поверхах житлово-офісних об’єктів пропонують зарезервувати приміщення під амбулаторію сімейної медицини та дитячих центрів.

Детальний план території передбачає також будівництво підземних паркінгів:

  • одноповерховий паркінг під житловими будинками на 286 машиномісць;
  • двоповерховий паркінг під торгово-громадськими об’єктами на 500 машиномісць.

У межах детального плану території хочуть облаштувати прибудинкові спортивні і відпочинкові майданчики, а також майданчики й тераси на покрівлі торгово-розважального комплексу.

Також запланована й реконструкція мережі вулиць та доріг, що входять у детальний план.

Додамо також, відповідальним за розроблення та фінансування детального плану території було приватне підприємство «Віва-Ф». А згідно з даними бізнес-сервісу Youcontrol, засновником підприємства «Віва-Ф» є ТзОВ «Компанія Ріел-Естейл Груп», яка належить Володимиру та Зиновії Шведам. Володимир Швед, з-поміж іншого, є одним із засновників ГО ФК «Галичина».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *