ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни викрали понад 500 мешканців Запоріжжя

Анастасія Диняк

|

Російські військові не випускають українців з тимчасово окупованої території Запорізької області. Окрім того, росіяни викрадають людей. Про це пише Українська правда.

Так, голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що після «приєднання» області до РФ росіяни майже повністю перекрили виїзд українців. Окрім того, є інформація про викрадення щонайменше 529 людей.

«За минулу добу виїхали близько 60 людей, хоча раніше було, в минулому місяці по 1,5 тис. людей виїздили з тих територій (на день – ред.), бо дуже тяжко жити там: ні газу немає, електрика під питанням, медична допомога обмежена», – зазначив він.

Нагадаємо, 30 вересня під час виступу у Кремлі президент Росії Владімір Путін оголосив, що приєднує до РФ окуповану його військами Запорізьку і Херсонську області України, а також фейкові «Л/ДНР».

Перед цим російський диктатор підписав укази про визнання «незалежності» Херсонської та Запорізької областей. 2 жовтня необхідні рішення ухвалив Конституційний суд РФ.

Перед усіма цими незаконними рішеннями російські війська під дулом автоматів 23-27 вересня провели свої псевдореферендуми на окупованих територіях України. Опісля рашисти оголосили такі результати: на частині захопленої Запорізької області нібито «за» приєднання до РФ висловились 93,1%, на Херсонщині – 87%, у так званій «ДНР» – 99,2%, а в «ЛНР» – 98,4% людей.

Ні Україна, ні Європа і США не визнали цих фейкових референдумів і почали вводити проти Росії нові санкції. А Україна після того, як Путін проголосив анексію українських областей, продовжила звільняти свої населені пункти.

Єдина країна, яка визнала російську анексію територій України, – Північна Корея. Влітку ця держава також визнала «незалежність» фейкових «ЛНР» і «ДНР», після чого Україна розірвала з нею дипломатичні відносини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *