ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни оприлюднили перші результати псевдореферендумів

Анастасія Диняк

|

Російські окупанти на захопленій території Херсонщини, Запоріжжя, Донеччини та Луганщини оголосили результати так званих референдумів за приєднання до РФ. Про це пише російське пропагандистське ЗМІ «РИА Новости».

Так, на Запоріжжі окупаційна влада заявила, що 93,11% виборців проголосували за «за входження регіону до складу Росії». На тимчасово окупованій Херсонщині росіяни озвучили рівень підтримки у 87,05% голосів.

Найбільше «хочуть» приєднатися до Росії, за даними окупантів, мешканці так званої «ДНР» – 99,23%. В «ЛНР» ж за об’єднання нібито проголосували 98,42% людей.

Зазначимо, псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України нелегітимні та не вплинуть на подальше звільнення українськими військовими цих областей.

Як повідомляв Львівський портал, невдовзі після успішного контрнаступу ЗСУ і звільнення Харківщини так звані «громадські палати» «ЛНР» і «ДНР» звернулися до своїх ватажків Леоніда Пасічника та Дениса Пушиліна з ініціативою негайно провести референдум про визнання їх суб’єктами Російської Федерації.

Відразу після фейкових республік цю ініціативу підхопили окупанти з Херсонської області.

Україна вкотре заявила, що жодних «референдумів» на своїх окупованих територіях не визнає і все одно продовжить деокупацію.

Ще в липні США попередили, що світ не визнає анексію Росією нових українських територій, а відповідь на це буде «швидкою та жорсткою, спільною зі союзниками й партнерами». Проведення псевдореферендум жорстко засудили й в Євросоюзі.

Свої «референдуми» на півдні України окупанти проводять під дулом автоматів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *