ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримала німецьку систему ППО IRIS-T, – Резніков

Ольга Денисяка

|

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну вже прибула німецька система протиповітряної оборони IRIS-T. Також очікується прибуття американських зенітних ракетних комплексів NASAMS. Про це міністр повідомив у Твіттері.

«Нова ера протиповітряної оборони розпочалася в Україні. IRIS-T з Німеччини вже тут. На підході американські NASAMS. Це тільки початок. І нам потрібно більше. Немає сумнівів, що Росія є терористичною державою. Існує моральний обов’язок захистити небо над Україною, щоб врятувати наших людей», – написав він.

Резніков не уточнив, скільки німецьких IRIS-T прибули в Україну.


Зазначимо, що IRIS-T (Infra Red Imaging System Tail/Thrust Vector-Controlled) – інфрачервоні самонавідні ракети. Існують дві версії ракет IRIS-T класу «земля-повітря» для ППО: IRIS-T SLS ближнього радіусу дії та IRIS-T SLM середнього радіусу дії.

Випробування IRIS-T SLM було завершене у січні 2022 року. У квітні 2022 року ці ракети були поставлені, зокрема, до Єгипту. Їхня максимальна дальність стрільби становить 40 км, висота – 20 км.

За даними ЗМІ, саме такі ракети Німеччина має намір поставити в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *