ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ раніше відправляє школи на осінні канікули

Наталя Дуляба

|

Державна комісія ТЕБ і НС підтримала пропозицію раніше відправити школярів на осінні канікули – з понеділка, 18 жовтня. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві охорони здоров’я України.

Так, на засіданні 12 жовтня Держкомісія ТЕБ і НС підтримала пропозицію МОЗу розпочати осінні канікули у школах раніше через загострення ситуації з коронавірусом.

На канікули школярі мають піти уже з понеділка, 18 жовтня. Саме таку рекомендацію Міністерство охорони здоров’я має розіслати в обласні держадміністрації.

«Ситуація з захворюваністю на коронавірус погіршується. Кожного дня у сотень дітей виявляють Covid-19, а тисячі учнів разом із вчителями відправляють на ізоляцію через виявлені нові випадки. Достроковий початок канікул для школярів дозволить вплинути на поширення коронавірусної хвороби шляхом зменшення активності громадян та кількості не обов’язкових соціальних контактів», – прокоментував глава МОЗ Віктор Ляшко.

Зазначимо, що у Львові вся старша школа з 18 жовтня переходить на дистанційне навчання. Після цього заплановані осінні канікули ще на тиждень, а навчання учні мали б повернутись на початку листопада. Таким чином за два тижні у місті хочуть розірвати ланцюжок поширення Covid-19.

Чи підуть раніше на канікули учні на Львівщині, поки ще не відомо. Наразі 85% шкіл в області навчаються в очному форматі.

Нагадаємо, лише за минулу добу, 12 жовтня, в Україні коронавірус виявили у 1588 дітей.

Щодо covid-вакцинації освітян, то вона на Львівщині значно зросла. Станом на 11 жовтня бодай одне щеплення отримали 79% педагогів. Для повноцінного навчання в очному форматі необхідно, аби хоча б 80% колективу були провакциновані.

Якщо через коронавірус область потрапляє до найсуворішої «червоної» карантинної зони, то очне навчання зможуть продовжити винятково ті школи, де забезпечена 100% вакцинація.

Як писав Львівський портал, для працівників будь-яких закладів освіти в Україні ввели обов’язкову вакцинацію проти коронавірусу. Тих, хто не зголоситься, будуть відстороняти від роботи без збереження зарплати. Уникнути вакцинації зможуть лише особи, які мають протипоказання.

Водночас у МОЗ хочуть розширити перелік професій, для яких covid-щеплення стане обов’язковим. Всі деталі читайте читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *