ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше в Україні зробили пересадку серця дитині

Наталя Дуляба

|

У львівській лікарні швидкої допомоги вперше в Україні провели трансплантацію серця дитині. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник медзакладу Олег Самчук.

Серце пересадили 13-річному хлопчику зі села Зарудці, що на Волині. Він хворів із липня, більше місяця пролежав у реанімації.

«Останні два тижні хлопець лежав у нас. Його стан був критичним і рахунок ішов на дні», – відзначив Олег Самчук.

Донором серця став 54-річний чоловік, який помер від інсульту. Згоду дала його дружина.

Операцію підлітку проводив директор Інституту серця Борис Тодуров із лікуючим лікарем Віталієм Петровим.

«Вперше в Україні. Трансплантація серця дитині 13 років. Ми знову у львівській лікарні швидкої допомоги. Пишаюсь своїми колегами. Дякую, друзі, за чудову роботу», – написав на своїй сторінці у Facebook Борис Тодуров.

Нагадаємо, торік при лікарні швидкої допомоги відкрили Центр трансплантології, в якому хірурги роблять родинну і посмертну трансплантацію органів. Нещодавно це відділення оновили.

За кількістю проведених операцій із пересадки органів львівська лікарня швидкої допомоги цьогоріч посіла друге місце в Україні. Минулоріч медзаклад теж був одним із лідерів у державі.

Також ліцензії на пересадку органів нещодавно отримали дві дитячі лікарні у Львові.

Із оновленими тарифами на пересадку органів в Україні можна ознайомитися тут.

Додамо, що у МОЗ анонсували створення у «Дії» окремої опції, за допомогою якої українці зможуть дати згоду на посмертне донорство органів.

Львівський портал також розповідав історії тих, кого врятували львівські трансплантологи. Детальніше читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Facebook Олега Самчука

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *