ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ допускають введення примусової вакцинації проти коронавірусу

Наталя Дуляба

|

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко допускає, що до окремих груп українців може бути застосована примусова вакцинація проти коронавірусу. Про це він заявив в ефірі програми «Свободи слова», пише Уніан.

За словами глави МОЗ, в Україні може настати такий момент, коли примусова covid-вакцинація таки може бути запроваджена. Її дозволяє проводити закон «Про захист населення від інфекційних хвороб».

«Сьогодні вакцина доступна для всіх і вакцинація є добровільною. Питання введення категорій професій, для яких вакцинація від коронавірусу буде обов’язкова, розглядається», – відзначив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, вакцинальна кампанія проти коронавірусу в Україні стартувала наприкінці лютого цього року. За пів року два необхідні щеплення зробили понад 5,1 мільйона людей.

Щеплення роблять вакцинами Pfizer, Moderna, CoronaVac, Covishield, AstraZeneca. Головний координатор вакцинації на Львівщині запевняє, що всі вакцини захищають від штаму «Дельта», який є більш небезпечним для здоров’я. Також медики кажуть, що вакцинація вже дала перші результати – у стаціонар ще потрапляв жоден пацієнт, який зробив щеплення проти коронавірусу.

Також у МОЗ заявили, що 98% госпіталізованих зараз із сovid, є невакцинованими.

Як писав Львівський портал, повністю проти коронавірусу на Львівщині наразі провакцинувались 300 тисяч людей, а це – 14% від усього населення.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *