ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині – 45 нових хворих на коронавірус, 5 людей померли

Юлія Осим

|

Станом на ранок четверга, 17 червня, на Львівщині виявили 45 нових хворих на Covid-19. Серед них – 18 львів’ян. Від ускладнень 5 осіб минулої доби померли. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

Так, коронавірус на Львівщині підхопили вже 137 061 людей.

Протягом середи, 16 червня, лабораторні центри провели 1 195 ПЛР-тестів, із яких позитивними виявились 45, тобто майже 4% від усіх зроблених тестувань. Серед нових хворих 18 осіб – це львів’яни. За інформацією пресслужби мерії, проб у холодильнику немає.

Станом на ранок четверга, 17 червня, у стаціонарах перебуває 60 осіб: у 54 з них підтверджено Covid-19, 7 перебувають у реанімації, 3 людини підключено до апаратів ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступило 4 осіб, виписано – 9.

За час пандемії від ускладнень, спричинених Covid-19, померли 3 630 людей (+5 за добу). Побороти недугу зуміли 131 519 пацієнтів (+49 за минулу добу).

Нагадаємо, з Великодніх свят на Львівщині стрімко впав рівень захворюваності. У ЛОДА прогнозували новий спалах у середині травня, втім ситуація досі залишається стабільною.

Тим часом завантаженість лікарень хворими на коронавірус впала до рекордно низького рівня – менше 10%, у сімох лікарнях уже взагалі немає covid-пацієнтів. Відтак на Львівщині збираються згорнути половину covid-відділень.

Додамо, що щеплення проти коронавірусу отримали понад 100 тисяч мешканців Львівщини. Загалом вакцинувати хочуть половину населення області, а це 1,5 млн людей.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *