ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський підписав закон про заборону пластикових пакетів в Україні

Вероніка Рой

|

Президент Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Екологія» підписав закон про заборону використання пластикових пакетів в Україні. Про це інформує пресслужба Львівської ОДА.

Зазначимо, закон, який забороняє обіг пластикових пакетів в Україні, Верховна Рада ухвалила 1 червня.

Документ регулює обіг пластикових пакетів та має на меті стимулювати розвиток виробництва біорозкладних пластикових пакетів.

Зокрема, законом забороняється безоплатне розповсюдження пластикових пакетів (крім біорозкладних) у магазинах та закладах громадського харчування. Пластикові пакети мають надаватися лише за гроші. При цьому роздрібні ціни на такі пакети не можуть бути нижчими за мінімальні ціни, які встановлює Кабінет Міністрів України.

Також передбачається обов’язкове маркування біорозкладних пластикових пакетів та встановлюються штрафи за порушення цих норм.

Документ набирає чинності на наступний день після його опублікування та вводиться в дію через шість місяців з дня набрання чинності, крім окремих його положень.

Детальніше про те, що передбачає цей закон та як каратимуть порушників, читайте за посиланням.

Як писав Львівський портал, на Львівщині наприкінці 2018 року від поліетиленових пакетів відмовилося Славське. Згодом естафету підхопила й мерія Львова, встановивши обмеження на комерційне використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах.

Пізніше до Львова та Славського приєднався й Дрогобич. А влітку 2019 року про відмову від поліетиленових пакетів заявили у Жовківському районі.

Чому поліетиленові пакети є шкідливими та чи зможуть львів’яни повністю від них відмовитися, читайте у матеріалі: «Пластикові пакети VS еко-торбинки: чи зможе Львів відмовитись від поліетилену?».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *