У Славську заборонили використання поліетилену

Юлія Шпак

|

У Славську заборонили використання поліетилену. Поліетиленові пакети планують замінити на паперові пакети та тканинні торбинки багаторазового використання. Таке рішення депутати Славської селищної ОТГ прийняли на черговому засіданні сесії 24 жовтня, передає Львівський центр розвитку місцевого самоврядування.

 

За словами голови громади Володимира Беги, вчені довели, що розпад поліетилену триває понад 200 років, а ми щохвилини використовуємо його тоннами.

«Франція, Італія та окремі штати США вже зрозуміли всі наслідки таких дій і відмовилися від використання поліетилену. У багатьох країнах вже проводять заходи, що мають на меті зменшити використання поліетилену. Славська ОТГ не може залишатись осторонь цієї болючої проблеми», – зазначив Володимир Бега.

Відмову від поліетилену у громаді будуть запроваджувати поступово, пропонуючи покупцям альтернативні варіанти: біологічні полімерні, паперові пакети чи тканинні багаторазові торбини.

Працівники ОТГ готують інформаційну кампанію на користь екологічного рішення. Закликають засоби масової інформації допомогти із висвітленням інформації про шкідливість поліетиленових пакетів, методи утилізації пластикової тари та необхідність обмежувати їх використання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *