ОСТАННІ НОВИНИ

У Дрогобичі обмежили використання поліетиленових пакетів

Вероніка Рой

|

У вівторок, 20 листопада, виконавчий комітет Дрогобицької міської ради прийняв рішення щодо обмеження використання поліетиленових пакетів у торгівельних мережах міста. Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради з посиланням на відділ економіки ДМР.

 

Зазначається, що суб’єктам господарювання сфери торгівлі і послуг рекомендують пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів, а саме: біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

З цього приводу у відділі економіки ДМР планують шляхом укладення меморандуму з торгівельними мережами міста Дрогобича провести спільні заходи, спрямовані на відмову від поліетиленових пакетів та використання альтернативних екобезпечних пакувальних матеріалів. Після супермаркетів ідею відмови від поліетилену будуть поширювати серед магазинів, ринків та суб’єктів роздрібної торгівлі.

«Поліетиленове упакування — це одне з найнебезпечніших відходів у всьому світі. Період їх розкладу становить сотні років і завдає надзвичайної шкоди навколишньому середовищу. У багатьох країнах світу повністю відмовились від поліетиленового упакування і запровадження заходів, зазначених у рішенні, виконкому у Дрогобичі стане одним із кроків до того, як покращити екологічну ситуацію у нашому місті»,— прокоментував міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Також міський очільник додав, що зараз налагоджується робота з виробником, який спеціалізується на виготовлення біополімерних пакетів, щоб власникам торгівельних закладів було простіше відмовитись від поліетиленового упакування, одразу маючи альтернативу.

Нагадаємо, на початку листопада поліетиленові пакети заборонили у Славську. Згодом виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення, яким встановив обмеження на комерційне використання одноразових поліетиленових пакетів у торгових мережах.

А влітку про відмову від поліетиленових пакетів заявили у Жовківському районі. На його території тривають перемовини з супермаркетами і дрібними підприємцями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *