ОСТАННІ НОВИНИ

Більше 50 тисяч мешканців Львівщини отримали щеплення проти коронавірусу

Наталя Дуляба

|

На Львівщині триває вакцинація проти коронавірусу. Станом на кінець квітня щеплення зробили більше 50 тисячам людей. Про це у п’ятницю, 30 квітня, повідомив очільник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає Львівський портал.

Так, проти коронавірусу вакцинувались 50 888 мешканців Львівщини. Левову частку щеплень мобільні бригади зробили вакциною Covishield (Oxford-Astra Zeneca), ще близько 1300 щеплень – CoronaVac і понад 1000 щеплень – Pfizer.

Протягом минулої доби, 29 квітня, медики провели 3041 щеплення.

Зазначимо, китайську вакцину CoronaVac на Львівщині вводять освітянам, які залучені до роботи на ЗНО-2021, маломобільним групам населення та особам, що доглядають за ними.

Американську Pfizer отримують мешканці і персонал будинків престарілих, надзвичайники та прикордонники. Всі інші категорії населення у порядку черги вакцинують індійською вакциною Covishield (Oxford-Astra Zeneca) та Astra Zeneca-SKBio, яку виробляє Південна Корея. Вони обидві ідентичні за складом та технологією виготовлення, тому є взаємозамінними.

Всі щеплення роблять безкоштовно спеціально підготовлені мобільні бригади. У Львівській ОДА кажуть, що у жодної людини не виявили важких побічних реакцій після вакцинації.

Львівська область є однією з лідерів за темпами вакцинації в Україні, хоча нещодавно стало відомо, що через брак вакцини у Львові призупинили робити щеплення викладачам вишів.

На території Львівщини працюють майже дві сотні пунктів щеплення. Із детальним переліком адрес та інструкцією, як записатись на вакцинацію, можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *