ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині стартує вакцинація Pfizer. Хто отримає щеплення?

Вероніка Рой

|

У понеділок, 19 квітня, на Львівщині розпочиється вакцинація від COVID вакциною виробництва Pfizer-BioNTech. Препарат отримають персонал та мешканці будинків для літніх людей, рятувальники та прикордонники. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОДА.

18 квітня до Львова прибуло 1170 доз вакцини виробництва Pfizer-BioNTech. Вакцинація проводитиметься двома мобільними бригадами – Львівського обласного діагностичного центру та 4 міської лікарні Львова.

«Разом з вакцинами доставили розчин для розведення, шприци та коробки для безпечної утилізації медичних відходів. Вакциною Pfizer-BioNTech в першу чергу щепитимуть персонал і мешканців будинків для літніх людей. Потім – працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій та прикордонників. За кожним щепленим першою дозою Comirnaty буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії у 117 тис. доз. Інтервал між введенням двох доз вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech – 21 день», – повідомив регіональний координатор з вакцинації проти коронавірусу у Львівській області Олег Когут.

Також мешканці Львівщини можуть записатися на щеплення по залишковій вакцині (у список очікування). Це можна зробити за допомогою:

  • єдиного державного вебпорталу електронних послуг «Портал Дія»;
  • мобільного додатку порталу «Дія»;
  • національного контакт-центру МОЗ з питань протидії поширенню COVID-19;
  • через сімейного лікаря;
  • окремого порталу МОЗ про вакцинацію – https://vaccination.covid19.gov.ua/ 

Нагадаємо, загалом в Україну прибуло 117 тисяч доз цієї вакцини. Comirnaty/Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Ефективність препарату становить 95%.

Вакцину Pfizer BioNTech від COVID-19 вводять внутрішньом’язово. Для повноцінної імунізації необхідно отримати дві дози вакцини з інтервалом у три тижні.

Окрім Pfizer, мешканці Львівщини щеплення від коронавірусу можуть отримати вакцинами CoronaVac (китайський фармацевтичний виробник Sinovac BioNTech) та CoviShield (виготовлена в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин).

Додамо, на Львівщині вже провакцинували 34 982 людей. Протягом неділі, 18 квітня, щеплення отримали 169 осіб.Із таким показником область є третьою в Україні за темпами вакцинації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *