ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація з Covid-19 на Львівщині досі надскладна, – Степанов

Наталя Дуляба

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що в Україні вже пішов на спад пік третьої хвилі коронавірусу. Втім ситуація в окремих регіонах, зокрема й на Львівщині, досі є надскладною. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми витримали черговий стрибок захворюваності на Covid-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями», – відзначив очільник МОЗ.

За його словами, вже 10 днів поспіль в Україні фіксують спад захворюваності, також знизився рівень госпіталізацій. 13 квітня з українських лікарень вперше за час третьої хвилі виписали на 22,8% більше пацієнтів, аніж госпіталізували.

Відтак загалом ситуація з коронавірусом в Україні поліпшується, проте Максим Степанов наголосив на низці регіонів, де все ще досі є «надскладно».

«Деякі регіони, зокрема Київ, а також Хмельницька, Львівська та Полтавська області, продовжують перебувати в «червоній» зоні підвищеної епідемічної небезпеки, ситуація там залишається надскладною. Дуже важливо продовжувати дотримуватися встановлених обмежень і протиепідемічних заходів: носити маски, користуватися антисептиками, уникати скупчень людей», – написав Максим Степанов.

Зазначимо, що недавно з «червоної» Covid-зони вийшли Івано-Франківська та Закарпатська області, це спалах стався ще у середині лютого. Станом на 14 квітня у «червоній» зоні перебувають 11 областей та Київ.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Нагадаємо, на Львівщині коронавірус підхопили вже 119 540 людей. За минулу добу виявили ще 963 нових хворих, 35 людей померли.

Сovid-стаціонари Львова та області заповнені хворими на 65-66%. У Львівській ОДА кажуть, що в лікарні продовжують потрапляти молоді люди віком 35+ без супутніх захворювань, серед них є непоодинокі випадки важких пневмоній. Загалом ситуація в області досі є напруженою, відтак про вихід із «червоної» зони говорити зарано.

Додамо, що Львівщина потрапила у «червону» Covid-зону наприкінці березня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *