ОСТАННІ НОВИНИ

Додаткових обмежень на Великдень не буде, – Степанов

Вероніка Рой

|

На Великдень в Україні не вводитимуть додаткових карантинних обмежень. Але українців закликають, аби святкування відбулися з дотриманням усіх правил безпеки. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Додаткових обмежень на Великдень ми не плануємо. Розумію, як важливо українцям відсвяткувати цей світлий день згідно з традиціями. А для мене важливо, щоб ці святкування відбулися з дотриманням усіх правил безпеки. Попри те, що пік пандемії пройдено і навіть столиця після 30 квітня, ймовірно, перейде до «жовтої зони» – розслаблятися рано», – зазначив міністр.

Глава МОЗ закликав українців продовжувати дотримуватися встановлених протиепідемічних правил, носити маски правильно, у никати скупчень людей та святкувати у вузькому родинному колі. А церкву – створити всі умови для безпечного відвідування храмів вірянами.

Нагадаємо, у Львові заявили, що на Великодні свята мешканці міста зможуть освятити кошики. Проте усе має відбуватися тільки на відкритому повітрі та з дотриманням дистанції між вірянами. Також Рада Церков Львова дала рекомендації щодо святкування Вербної неділі та Великодня.

Додамо, у МОЗ вже спрогнозували, що новий спалах COVID-19 можливий через 3-4 тижні після Великодня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *