ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірусом в Україні перехворіло 5% населення

Вероніка Рой

|

Станом на 12 квітня в Україні на COVID-19 перехворіло майже 5% населення. Про це інформує Центр громадського здоров’я.

В Україні коронавірусом перехворіли 1,8 млн.осіб, тобто 5% населення. Такі дані офіційної статистики, від як стверджують в ЦГЗ, реальна ж картина може значно відрізнятися. Припускають, що на 1 важкий випадок ковіду є 2 випадки безсимптомного перебігу хвороби.

Також у Центрі громадського здоров’я зауважують, що цьогоріч спостерігається зростання як захворюваності, так і смертності від коронавірусу.

«За 10 місяців 2020 року на COVID-19 захворіли трохи більше мільйона людей, а лише за 3 місяці цього року – вже більше 800 тисяч осіб. Тобто можна стверджувати, що показник захворюваності у 3 рази більше. Для прикладу, летальність у 2020 році становила 1,7%, а в 2021 році – 2,3%», – навів дані гендиректор ЦГЗ Роман Родина.

За його словами виявлені британський та південноафриканські штами коронавірусу мають більшу контагіозність, тобто заразність, та швидше поширюються. Але остаточних доказів того, що саме вони викликають більш серйозні ускладнення на сьогодні немає. В цілому, фахівці переконані, що основні характеристики трьох актуальних варіантів SARS-CoV-2 обов’язково потрібно відслідковувати та досліджувати в подальшому.

Загалом в Україні коронавірусом заразились вже 1 903 765 людей. Від ускладнень інфекції померло 38 658 людей, а одужали 1 453 766 українців.

Нагадаємо, ще на початку березня в уряді заявили, що в Україні почалась третя хвиля Covid-19, яка може призвести до чергового локдауну.

Науковці кажуть, що весняна хвиля коронавірусу в Україні буде значно більшою і стрімкішою від осінньої та навіть може стати національною катастрофою. Пік захворюваності прогнозували на початок квітня.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна пережила пік третьох хвилі коронавірусу, але у низці областей, зокрема й на Львівщині, ситуація й надалі надскладна.

Третю хвилю Covid-19 пов’язували з британським штамом коронавірусу, який активно поширився по всій Україні. У МОЗ кажуть, що він є більш агресивним і крім органів дихання, вражає печінку, нирки та центральну нервову систему. Детальніше про те, чому цей вид Covid-19 є більш небезпечним, читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *