ОСТАННІ НОВИНИ

Ситуація з Covid на Львівщині може погіршитися після Великодніх свят, – ЛОДА

Вероніка Рой

|

Ситуація з коронавірусною інфекцією на Львівщині стабілізувалася. Проте у ЛОДА прогнозують, що епідситуація може погіршитися після Великодніх свят, передає Львівський портал.

У разі збереження позитивної динаміки область незабаром можуть віднести до «жовтої» зони епіднебезпеки.

«Станом на сьогодні ситуація із поширенням коронавірусу дещо стабілізувалась. За останній тиждень спостерігається зниження на 26,8% кількість випадків захворювання.  Коефіцієнт виявлення випадків інфікування на сьогодні складає 20,3-20,1 при рекомендованому менше 20. Раніше цей показник коливався від 27 до 28. Завантаженість ліжок з киснем – 69,2%, за останню добу – 63,7% при рекомендованій нормі менше 65%. Якщо надалі спостерігатиметься така ж тенденція і за 5 днів ми не вийдемо за межі рекомендованих норм – маємо шанси вийти із “червоної” зони епіднебезпеки», – цитує директорку обласного лабораторного центру Наталію Іванченко пресслужба ЛОДА.

Проте, показники можуть погіршитись внаслідок порушення норм карантину.

«Тенденції позитивні, проте ми стоїмо перед ризиками, які можуть бути пов’язаними із святковим періодом», – наголосив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

Відтак, обласна комісія ТЕБ та НС рекомендуватиме настоятелям храмів проводити релігійні заходи при заповненості не більше 50% місць, дотримання між особами фізичної дистанції не менше ніж 1,5 метра та за умови дотримання усіх карантинних обмежень.

Нагадаємо, у МОЗ також прогнозують, що наступного тижня Львівщина може вийти з «червоної» зони карантину.

Ще в середині березня у Львові та області стрімко зросла захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест був позитивним. Самі ж медики казали, що під час весняного піку захворюваності на одного лікаря припадало близько 50 хворих. Робота йшла у посиленому режимі, тому медична спільнота закликала львів’ян дотримуватись карантину й обмежити фізичні контакти.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна пережила пік третьої хвилі коронавірусу, але у низці областей, зокрема й на Львівщині, ситуація й надалі надскладна.

Натомість у Львівській ОДА недавно заявили про стабілізацію з Covid-19, зокрема й з високим рівнем госпіталізацій, проте кажуть, що ситуація все ще є напруженою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *