ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина може вийти з «червоної» зони наступного тижня, – Ляшко

Вероніка Рой

|

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують, що наступного тижня з «червоної» зони карантину вийдуть Київ і п’ять областей. У переліку є і Львівщина. Про це 23 квітня у Facebook повідомив заступник глави МОЗ, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

«За нашими прогнозами, упродовж наступного тижня будуть виходити із «червоного» рівня Львівська, місто Київ (із дня на день), Київська, Запорізька, Одеська та Полтавська області», – написав Ляшко.

Нагадаємо, що у «червоній» covid-зоні Львівщина опинилась наприкінці березня. У цій епідзоні діють найжорсткіші карантинні обмеження.

Ще в середині березня у Львові та області стрімко зросла захворюваність на коронавірус. Фактично кожен другий ПЛР-тест був позитивним. Самі ж медики казали, що під час весняного піку захворюваності на одного лікаря припадало близько 50 хворих. Робота йшла у посиленому режимі, тому медична спільнота закликала львів’ян дотримуватись карантину й обмежити фізичні контакти.

Нещодавно міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що Україна пережила пік третьої хвилі коронавірусу, але у низці областей, зокрема й на Львівщині, ситуація й надалі надскладна.

Натомість у Львівській ОДА недавно заявили про стабілізацію з Covid-19, зокрема й з високим рівнем госпіталізацій, проте кажуть, що ситуація все ще є напруженою.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *