ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові продовжили карантин та обмежили проїзд у громадському транспорті

Ольга Денисяка

|

Карантин у Львові продовжили до 12 квітня. Також у місті ввели нові обмеження, зокрема, транспорт переходить в режим спецперевезень, а безкоштовний проїзд всіх пільгових категорій призупинено. Таке рішення прийняла міська комісія з надзвичайних ситуацій, передає Львівський портал.

У Львові тепер діятимуть такі обмеження:

  • посилений карантин продовжити до 12 квітня;
  • транспорт переходить в режим спецперевезень. Безкоштовний проїзд всіх пільгових категорій призупинено;
  • усі дитячі садки переходять в режим чергових груп для дітей, батьки яких працюють;
  • школи продовжують навчання у дистанційному режимі;
  • магазини непродовольчої групи та будівельних товарів працюють лише на виніс та за попереднім замовленням;
  • непродовольчі ринки, а також змішані ринки (продовольчої та непродовольчої групи товарів), повинні бути зачинені;
  • відкриття літніх майданчиків відтерміновується до 12 квітня;
  • заборонено проведення усіх масових заходів;
  • усі заклади харчування працюють лише на виніс та адресну доставку.

Режим спецперевезень означає, що проїхати у маршрутках, трамваях і тролейбусах зможе лише окрема категорія громадян – працівники, які забезпечують життєдіяльність міста.

Йдеться про медпрацівників, працівників продуктових магазинів, супермаркетів, ринків, банків, установ енерго- і -водозабезпечення, соціальних служб, прокуратури, суду та інших установ, передбачених постановою Кабміну №255 від 2 квітня.

Андрій Садовий пояснив, що спеціальних посвідчень не потрібно, але у міськраді сподіваються, що транспортом користуватимуться лише ті, хто їде на роботу. Кількість громадського транспорту не зменшуватимуть.

«Спеціальних посвідчень не потрібно, але ми сподіваємося, що транспортом користуватимуться лише ті, хто має добратися на роботу. В маршрутці, трамваї чи тролейбусі одночасно можуть їхати стільки пасажирів, скільки є сидінь у салоні. Кількість транспорту у Львові не зменшиться», – заявив Садовий.

Також мер міста вкотре закликав усіх підприємців перевести своїх працівників на дистанційний режим роботи.

Нагадаємо, через спалах Covid-19 Львів пішов на карантин із 19 березня. На території Львівської області карантин ввели з 23 березня до 6 квітня.

Через погіршення ситуації із Covid у Львові розгортають додаткові шпиталі на 700 ліжок на базі львівських поліклінік. Облаштування тимчасових шпиталів обійдеться у 18 млн грн. На першому етапі Львів планує обладнати 366 ліжок.

24 березня спецкомісія вирішила розгорнути у лікарнях Львова ще понад 1000 додаткових ліжкомісць для хворих.

Окрім місць у лікарнях для хворих на коронавірус, у Львові бракує лікарів. У місті формують базу медпрацівників, які готові приєднатись до порятунку людей. Наразі зголосилися понад 340 медиків.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *