ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ схвалило китайську вакцину Sinovac від COVID-19

Юлія Осим

|

Міністерство охорони здоров’я України затвердило закупівлю вакцини проти коронавірусу, яку розробила китайська компанія Sinovac. Однак в Україні поки про це офіційно не заявляють. Про це пише Reuters з посиланням на МОЗ.

Українська фармацевтична компанія Lekhim, один із партнерів Sinovac, має домовленість з виробником про поставку 5 мільйонів доз вакцини в Україну, у тому числі 1,9 мільйона за схемою державних закупівель.

Зазначається, що у лютому компанія подала документи у МОЗ, необхідні для реєстрації вакцини. Водночас у міністерстві у разі затримок з доставкою препарату Lekhim оштрафують.

Як відомо, ціна за одну дозу препарату – 504 гривні. Її дозування – дві ін’єкції з інтервалом два тижні. Препарат Sinovac містить вбиті вірусні частинки, які не можуть спричинити хворобу, але викликають реакцію імунітету.

Про побічні реакції вакцини Sinovac наразі немає.

Раніше МОЗ назвало протипоказання, коли не можна робити щеплення від коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні вакцинацію від COVID-19 стартувала 24 лютого, а на Львівщині – 25 лютого.

Зазначимо, що Львівщина отримала 42 200 доз вакцини AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. В області збираються провакцинувати понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19. Наразі ніхто із провакцинованих медиків Львівщини не заявляв про погіршення самопочуття.

Тим часом в Україні щеплення від коронавірусу зробили вже 1713 людям. Їх роблять вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин. 23 лютого в Україну поставили пів мільйона доз цієї вакцини.

На Львівщині триває вакцинація від коронавірусу. Головний медик Львівщини розповів, чи виникали побічні реакції у тих, хто вже отримав щеплення.

Детальніше про побічні ефекти та ефективність вакцини читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *