ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині ще 507 мешканців підхопили Covid-19

юл

|

Минулої доби, 7 березня, у Львові та області виявили 507 випадків інфікування коронавірусом. Водночас, одужали ще 109 оіб. Від початку пандемії Covid-19 підтвердили у 82 860 мешканців Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Льввської ОДА.

За попередню добу в області провели 788 досліджень на коронавірус, з них 507 – позитивні.

За весь час коронавірусну хворобу вдалося побороти 71 188 мешканцям Львівщини (+109 за останню добу). Від ускладнень померло 2 329 осіб (за минулу добу летальних випадків не зафіксовано).

Зазначимо, що напередодні у Львівській ОДА натякнули на повернення до суворішого карантину. Там заявили, що зараз епідситуація в області відповідає показникам, які були в кінці жовтня 2020 року, тобто напередодні запровадження карантину вихідного дня.

Також з понеділка, 9 березня, усім закладам освіти Львівщини, окрім дитсадків, рекомендують перейти на віддалений режим навчання.

Нагадаємо, ще наприкінці січня у лікарні на Львівщині почали більше госпіталізовувати важкохворих на Covid-19 молодих пацієнтів. Дотепер ситуація суттєво не покращилась, навпаки медики кажуть: у стаціонарах побільшало важких хворих віком 35+, які не мають супутніх хронічних захворювань.

Загалом в Україні циркулюють 5 штамів коронавірусу, на Львівщині виявили лише один – штам В1.1, який належить до лінії китайського походження. Про циркуляцію в області нового британського різновиду коронавірусу досі відомо не було, хоча на Івано-Франківщині вже виявили перші такі випадки.

Водночас на Львівщині більшає хворих, які вдруге потрапляють у лікарні з коронавірусом. Через те, що вірус мутує, медики не виключають, що захворіти можна навіть тричі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *