ОСТАННІ НОВИНИ

Степанов публічно вакцинувався від коронавірусу

Ольга Денисяка

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов у понеділок, 1 березня, публічно провакцинувався від коронавірусу. Про це йшлося в трансляції Міністерства охорони здоров’я, передає кореспондент Львівського порталу.

Перед тим, як ввести вакцину, Степанову поміряли температуру та тиск. На запитання, як він себе почуває, він відповів: «По-моєму, краще, ніж до вакцинації».

Нагадаємо, у МОЗ розглядали можливість позачергового щеплення проти коронавірусу президента Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та очільника МОЗ Максима Степанова. В такий спосіб хочуть популяризувати вакцинацію серед населення.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський планує вакцинуватись від коронавірусу разом з українськими військовими. Він також заявив, що готовий зробити це в прямому етері.

Нагадаємо, в Україні вакцинацію від COVID-19 стартувала 24 лютого, а на Львівщині – 25 лютого. За три дні щеплення зробили 130 медпрацівникам «ковід»-лікарень. Наразі ніхто із них заявляв про погіршення самопочуття.

Зазначимо, що Львівщина отримала 42 200 доз вакцини AstraZeneca (Covishield) для вакцинації від COVID-19. В області збираються провакцинувати понад 1500 медиків, які працюють у лікарнях із хворими на COVID-19.

Тим часом в Україні щеплення від коронавірусу зробили вже 1713 людям. Їх роблять вакциною CoviShield, виготовленою в Індії компанією Serum Institute – найбільшим світовим виробником вакцин. 23 лютого в Україну поставили пів мільйона доз цієї вакцини.

Детальніше про побічні ефекти та ефективність вакцини читайте за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *